ΠΕΛΙΤΙ

Συμφωνία για τη Γη

Εκτύπωση
PDF

Με αφορμή την τρέχουσα Συνάντηση Αρχηγών Κρατών για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι, οι οργανώσεις που προωθούν την ελευθερία των σπόρων τη διατροφική ελευθερία και την μικρής κλίμακας γεωργία εξηγούν το ρόλο της βιομηχανικής γεωργίας στην επιβάρυνση της κλιματικής αλλαγής και προτείνουν να φυτέψουμε Κήπους Ελπίδας παντού, μέσα στα πλαίσια μιας νέας Συμφωνίας για τη Γη. 

οικονομικός υποστηρικτής

Εκτύπωση
PDF

Αγαπητέ φίλε-η αν θέλεις μπορείς να γίνεις οικονομικός υποστηρικτής του Πελίτι, δίνοντας μας την δυνατότητα έτσι να συνεχίσουμε το έργο μας καλύτερα. Το Πελίτι έχει την ανάγκη για οικονομική υποστήριξη και γι' αυτό δημιουργήσαμε τους "οικονομικούς υποστηρικτές" όπου με την ελάχιστη συνδρομή των 20 ευρώ θα λαμβάνετε: την ετήσια έκδοση "Κατά τόπους αγροκτήματα..." κυκλοφορεί το 14ο τεύχος

Συνάντηση εθελοντών

Εκτύπωση
PDF

peliti oneiroupolidramas2015

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, στις 7:30 μμ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εθελοντών του Πελίτι για την Ονειρούπολη Δράμας 2015-2016. Η συνάντηση θα γίνει στο σπίτι του Πελίτι στην Ονειρούπολη πίσω από την κεντρική σκηνή.

 

Αποστολή σπόρων από το Πελίτι

Εκτύπωση
PDF
Αγαπητοί μας φίλοι,
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας, για τη διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών.Εμπιστευόμαστε σε σας αυτούς τους σπόρους, ως πολύτιμη παρακαταθήκη, για να τους φυτέψετε με αγάπη, κι αυτοί θα σας γεμίσουν με τους καρπούς τους.
Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία, όχι μόνο να γευθείτε ξεχασμένες γεύσεις και αρώματα, αλλά κυρίως να μυηθείτε στο θαυμαστό κύκλο της ζωής, παίρνοντας κι εσείς με τη σειρά σας σπόρους από τα δικά σας φυτά. Η χαρά μας θα ήταν μεγάλη, αν μαθαίναμε την πρόοδο των προσπαθειών σας. Ελπίζουμε του χρόνου, να δώσετε και σεις από τους δικούς σας σπόρους σε φίλους σας, ώστε η διαδικασία για τη διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών να μείνει για πάντα ζωντανή.
Αν θέλετε να προμηθευτείτε σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες από το Πελίτι σας προτείνουμε μερικούς τρόπους:

Η Παραδοσιακή Καλλιέργεια λαχανικών και τα μυστικά της 1954-2004

Εκτύπωση
PDF

peliti kipouros 2015 istoselida

 

Με μεγάλη μας χαρά καταφέραμε να επανεκτιπώσουμε για 11η φορά (11.000 αντίτυπα) το βιβλίο του κ. Γιώργου Κηπουρού, "Η Παραδοσιακή Καλλιέργεια λαχανικών και τα μυστικά της 1954-2004. Χωρίς λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ραντίσματα, κοπριά.

Τιμή 15 ευρώ, συν έξοδα αποστολής.

Μπορείτε να το ζητήσετε από το Πελίτι στη διεύθυνση: peliti(ατ)peliti.gr

Δίνουμε σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά θέματα.