Πελίτι

Μια σεκόγια στη γη του Πελίτι

Εκτύπωση
PDF

Ο κ. Παυλίδης Ηρακλής δώρισε στο Πελίτι μια Σεκόγια. Η Σεκόγια φυτευτικέ στη γη του Πελίτι στις 7/9/2015 από την οικογένεια του Κωστή Γιαλιαδάκη.

Μοναδικές και ιστορικές στιγμές

Εκτύπωση
PDF

Αγαπητοί φίλοι

Αυτό το διάστημα στη χώρα μας ζούμε μοναδικές και ιστορικές στιγμές. Ζούμε μεγάλες αλλαγές που είναι για όλους μας πρωτόγνωρες. Στιγμές που γράφουν ιστορία.

Το Πελίτι (www.peliti.gr) ξεκίνησε τις δράσεις του το 1995 χωρίς να έχει καθόλου χρήματα, αυτά τα 20 χρόνια (1995-2015) το Πελίτι κατάφερε να υλοποιήσει δράσεις χωρίς να έχει χρήματα ή με λίγα χρήματα. Οργάνωσε εξερευνητικές αποστολές, ομιλίες, εκδηλώσεις, επισκέψεις σε σχολεία, λαχανόκηπους κ.λ.π. Όλα ξεκινούσαν ως ιδέα και μέσα από τη διάθεση την αλληλεγγύη και την αγάπη κατάφερναν να υλοποιούνται.

Αυτή είναι η συνταγή για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, είναι καιρός να αυξήσουμε την αλληλεγγύη μας, τη συνεργασία μας, και βασικά να ανοίξουμε την καρδιά μας προς τον συνάνθρωπό μας.

Θα κλείσουμε με το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη

Νομικό πρόσωπο του Πελίτι

Εκτύπωση
PDF

Αγαπητοί φίλοι για όσους δεν το γνωρίζουν το Πελίτι ξεκίνησε το 1995, από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη. Απόκτησε νομική μορφή το 2003, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. Η γη του Πελίτι, που βρίσκεται στο Μεσοχώρι Παρανεστίου ανήκει στο Πελίτι, (στο νομικό πρόσωπο) όπως επίσης και η οικοδομική άδεια για το "σπίτι των σπόρων" έχει εκδοθεί στο νομικό πρόσωπο του Πελίτι. Όλη η περιουσία, κινητή, ακίνητη, λογότυπα, εκδόσεις, κ.λ.π και ότι άλλο θα δημιουργηθεί από το Πελίτι, ανήκουν στο νομικό πρόσωπό, ανήκουν στο Πελίτι.

Καλές σπορές, καλές σοδιές για το 2015

Εκτύπωση
PDF

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, αγάπη, συνεργασία καλές σοδιές και σας περιμένουμε να ανταμώσουμε στις 18 Απριλίου 2015 στη γη του Πελίτι για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 20 χρόνια σποράς ονείρων.